Certificaten en labels
Hier geven we een overzicht van de labels en certificaten die van toepassing zijn op onze textiel items. Voor een volledig overzicht van alle mogelijk te behalen labels kan u hier een kijkje gaan nemen.


WRAP
WRAP is een zelfstandige non-profit Organisatie die zich heeft toegelegd op de certificatie van wettige, menselijke en ethische arbeid wereldwijd.

Voor meer info: http://www.wrapcompliance.org/en/12-principles
Fair wear foundation
La Fondation Fairwear (FWF) is een internationaal controle initiatief dat zich toelegt op de wereldwijde verbetering van het leven van arbeiders.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-fair-wear-foundation
The organic content st. 100
The ORGANIC CONTENT STANDARD 100 (OCS 100) kijkt de aanwezigheid en de hoeveelheid organisch materiaal na in een eindproduct (min. 95% tot 100% organische stof) en volgt de stroom van een grondstof van de bron tot het eindproduct.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/organic-content-standard
BSCI
BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE (BSCI) Dit initiatief is gericht op het verbeteren van de maatschappelijke prestaties van de leveranciers, om uiteindelijk betere arbeidsomstandigheden te verkrijgen in fabrieken wereldwijd.
Peta approved vegan
Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/textiel-peta-approved-vegan
Recycled Claim Standard
De CRS controleert de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in een eindproduct.

Voor meer info: https://textileexchange.org/integrity/
Organic Blended Content
Het certificaat garandeert dat het gebruikte organische katoen in het textiel zuiver is. Soms kan een t-shirt om een bepaalde kleur te krijgen niet voor 100% uit katoen bestaan, moet er polyester of viscose aan toegevoegd worden aan het organische katoen. Dan bestaat het t-shirt niet uit 100% orgnanisch katoen maar kan het wel dit label van 'organic blended content' bekomen.

Voor meer info: https://textileexchange.org/integrity/
Fairtrade
Het FAIRTRADE Merk is een geregistreerd gecertificeerd label voor producten die van producenten in ontwikkelingslanden komen. Fairwear Foundation.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-fairtrade
GOTS
Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-gots
EVE Vegan
Label EVE VEGAN afgeleverd door Expertise Vegane Europe - Accreditatie nr. VGN012420

Voor meer info: https://www.certification-vegan.org/en/