Maxevent.be
Certificaten en labels
Hier geven we een overzicht van de labels en certificaten die van toepassing zijn op onze textiel items. Voor een volledig overzicht van alle mogelijk te behalen labels kan u hier een kijkje gaan nemen.


WRAP
WRAP
WRAP is een zelfstandige non-profit Organisatie die zich heeft toegelegd op de certificatie van wettige, menselijke en ethische arbeid wereldwijd.

Voor meer info: http://www.wrapcompliance.org/en/12-principles
Fair wear foundation
Fair wear foundation
La Fondation Fairwear (FWF) is een internationaal controle initiatief dat zich toelegt op de wereldwijde verbetering van werknemers over de hele wereld.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-fair-wear-foundation
The organic content st. 100
The organic content st. 100
The ORGANIC CONTENT STANDARD 100 (OCS 100) kijkt de aanwezigheid en de hoeveelheid organisch materiaal na in een eindproduct (min. 95% tot 100% organische stof) en volgt de stroom van een grondstof van de bron tot het eindproduct.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/organic-content-standard
BSCI
BSCI
BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE (BSCI) Dit initiatief is gericht op het verbeteren van de maatschappelijke prestaties van de leveranciers, om uiteindelijk betere arbeidsomstandigheden te verkrijgen in fabrieken wereldwijd.
Peta approved vegan
Peta approved vegan
Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/textiel-peta-approved-vegan
Recycled Claim Standard
Recycled Claim Standard
De CRS controleert de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in een eindproduct.

Voor meer info: https://textileexchange.org/integrity/
Organic Blended Content
Organic Blended Content
Het certificaat garandeert dat het gebruikte organische katoen in het textiel zuiver is. Soms kan een t-shirt om een bepaalde kleur te krijgen niet voor 100% uit katoen bestaan, moet er polyester of viscose aan toegevoegd worden aan het organische katoen. Dan bestaat het t-shirt niet uit 100% orgnanisch katoen maar kan het wel dit label van 'organic blended content' bekomen.

Voor meer info: https://textileexchange.org/integrity/
Fairtrade
Fairtrade
Het FAIRTRADE Merk is een geregistreerd gecertificeerd label voor producten die van producenten in ontwikkelingslanden komen. Fairwear Foundation.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-fairtrade
GOTS
GOTS
Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten.

Voor meer info: https://www.labelinfo.be/nl/label/kleding-gots
EVE Vegan
EVE Vegan
Label EVE VEGAN afgeleverd door Expertise Vegane Europe - Accreditatie nr. VGN012420

Voor meer info: https://www.certification-vegan.org/en/
Milieuvriendelijke bronnen
Milieuvriendelijke bronnen
Verwijst naar stijlen gemaaktvan stoffen die zijn afgeleid vanmilieuvriendelijke bronnen zoalsduurzaam geteelde veel gewassen(bijvoorbeeld biologisch katoen)of gerecycleerde materialen.
B&C Organic in Conversion
B&C Organic in Conversion
De B&C BIO INCONVERSIE katoen VOLGTalle STRIKT BIOLOGISCHcertificering EISENvia een reis van 3 jaar
Sedex
Sedex
SEDEX betekent naleving van ethisch verantwoord, sociaal rechtvaardig enduurzame principes gedurende de hele productie lijn.

Voor meer info: https://www.sedex.com/
Better Cotton
Better Cotton
Better Cotton is ‘s werelds toonaangevende duurzaamheidsinitiatief voor katoen.Het is onze missie om katoengemeenschappen te helpen overleven en bloeien,terwijl we het milieu beschermen en herstellen

Voor meer info: https://bettercotton.org/
SA8000 Standaard
SA8000 Standaard
De SA8000 standaard is een code voor sociale regels, gebaseerdop de principles van de Internationale Arbeidsorganisatie, de Verenigde Natiesen nationale wetten ter bescherming van de rechten van de werknemers.

Voor meer info: https://sa-intl.org/programs/sa8000/
Global Recycled Standard
Global Recycled Standard
De Global Recycled standard (GRS) is een internationaal keurmerk voor gerecycledestoffen. De GRS streeft het doel na om het aandeel gerecyclede materialen tevergroten bij een product. Het bevat aanvullende criteria voor sociale en ecologischeverwerkingseisen en chemische beperkingen. De bedrijven ie met deze norm werken,moeten ervoor zorgen dat minimaal 20 procent van het product uit gerecycledematerialen bestaat. Het GRS-logo mag daarentegen alleen op een eindproduct wordengebruikt als het product minimaal 50 procent uit gerecyclede materialen bestaat.

Voor meer info: https://textileexchange.org/standards/recycled-claim-standard-global-recycled-standard/
Amfori
Amfori
AMfori
AMfori
Voor bedrijven van vandaag is goed doen voor mens en planet net zo belangrijkals inkomsten. Klanten, belanghebbenden en NGO’s Eisen dat bedrijven op eenethische, transparante en duurzame manier opereren.Bied holistische handels-, sociale en milieudiensten aan om de veerkracht enduurzaamheid van uw wereldwijde inkoopstrategie te verbeteren.Door krachten te bundelen en middelen te delen, besparen onze leden tijd engeld en hebben ze meer impact.

Voor meer info: https://www.amfori.org/